Den tidligere America’s Cup Emirates Team New Zealand taktikkeren kan mer en bare å vise veien. Terry styrer Scott Holmgren fra Edmond, Oklahoma båt USA-631 som heter Quantum Racing/Rosebud. De har tatt ledelsen på dag to av St. Petersburg, Florida NOOD Regatta. Terry seiler sammen med eieren Holmgren, Scott Nixon, Brian Janney og Phoebe Patterson. Det er tre båter som ligger på andre plass med samme poengsum. Brian Porter med USA-649 Full Throttle fra Winnetka, Illinois; Doug Clark på roret for Geoffery Pierini på USA-551 Gazoo fra Bernardsville, New Jersey og John Podmajersky på USA-511 fra Chicago, Illinois. Alle har 18 poeng etter to dager med seilaser i et felt på 48 båter.

Den første seilasen startet etter planen med en vind på 5-7 knop med blå himmel og fantastisk vær med høye temperaturer. Seilasen var relativ kort, med hensyn til at vinden kunne forsvinne. Seilasen hadde tre legger med en lengde på 1,5 nm hver. Vinden stod fra 095 grader og holdt hele seilasen. Starten gikk i første forsøk med noen individuelle tilbakekallinger. Clark to ledelsen med en ren kopi av det han gjorde dagen før. Han var tett etterfulgt av sammenlederen fra dagen før, Paul Hulsey fra Detroit, Michigan på USA-615 Hoodlum,, så Porter på tredje og Hutchinson på fjerde. De to sist nevnte la dermed press på lederen.Hutchinson vant seilasen på den siste leggen. Porter kom på andre foran Marc Hollerbach på ‘USA-700 Fu” fra Grosse Pointe Park, Michigan.

Etter en to og en halv time utsettelse prøvde man å få avgårde seilas nummer to. Dette førte til en generell tilbakekallelse. Regattakomiteen gjorde seilerne at de hadde satt Z-flagget for start nummer to. Dette førte til drama på linjen. Porter slo til med en kjempe start og tok en tidlig ledelse. Podmajersky snek seg inn foram Hutchinson helt på babordmerke og stod opp merket akkurat. Hutchinson hadde noe fart og fulgte etter Porter. Jeff Duval fra Sarasota, Florida på båten Doc Holiday tok ikke bare kommandoen etter start, men rundet også først på toppmerket i vinden som nå var bare 5-6 knop. Så kom Porter, Hutchinson, Podmajersky og amatøren Alex Shafer på USA-677 Sweaty Betty.Den lette vinden gjorde at seilerne fikk en kjempe utfordring. Det var Duval dom trakk det lengste strået og tok hjem seieren i seilasen. Det oppstod en kamp mellom Porter og Hutchinson for å kjempe om andre plassen. Den kampen ble vunnet av Hutchinson som ble nummer to foran Porter på tredje. Podmajersky på fjerde og Shafer på femte.

Søndagens seilaser ser lovende ut. Værmeldingen er ideell for Melges 24 seiling. Temperaturen skal ligger på et par og 20 grader med for det meste sol. Mer stabil vind og alle de 48 båtene får seg nok en flott dag på fjorden.\

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY